PELAIRES. Planta 1
Jordi Alcaraz. Calella, Barcelona, 1963. "El mecanisme d'un rellotge de sol"
L’artista s’amaga, desapareix voluntàriament cedint el protagonisme a la matèria que cobra vida per parlar-nos de l’essència de les coses, de tot allò que no es pot expressar amb paraules: l’actitud, el gest, la delicadesa…
Les obres són “éssers” creats dins un marc que els serveix de columna vertebral i que Alcaraz estructura amb objectes quotidians als quals els canvia d’identitat. La pintura es mou, vibra, juga amb la llum, amb el temps, amb els límits o amb la seva negació cercant assolir un entorn de llibertat on tot sigui possible.

PEP LLABRÉS Art Contemporani
Ruben Torras. Barcelona, 1978. "Cinemàtiques"
Amb sentit de l’humor Ruben Torras explora el costat inquietant d’allò quotidià a través d’imatges que recupera del passat i a les que dona una nova vida fusionant-les amb imatges digitals actuals, pintura i disseny gràfic. Com a resultat obté paisatges impossibles en els quals, si més no, reconeixem elements arquitectònics, “frames” de pel·lícules o figures geomètriques.
On està la barrera entre allò documental i allò fictici o entre el simulacre i la realitat? L’artista amb la seva obra obre una porta per tal que l’espectador reflexioni sobre la resposta.

ABAArt Lab
Rafel Joan. Palma, Mallorca, 1957. "Pintura"
La frase de n’Arnau Pons “La pintura és el pintor i el pintor és allò que pinta” no podia ser més certa en aquest cas. Rafel Joan mira cap endins per poder veure cap afora. Pintar és per a ell una forma de fer-se veure i de relacionar-se amb el món. Ho fa amb un llenguatge molt personal que neix tant de la ràbia com de la quietud contemplativa.
El moviment i la llum són dues constants en la seva feina. A través dels seus paisatges, ja siguin vists des d’una cova, un ultralleuger o des de sota del mar, cerca la llum, la des composa formant bellumes per després tornar-la a composar. Mou l’horitzó, juga amb la perspectiva, experimenta sense perdre la mirada pura, el gest expert i la poesia d’allò autèntic.

Recorregut
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
Name
Surname
Email
Invalid code
Thank you for booking online. You'll receive an email confirmation at your email address
OK